?? Hui Diumenge se celebraría la #BatallaDeFlors.

l’acte que posaria el punt i final al programa d’activitats de la Gran Fira de València. Ací vos deixem un xicotet reportatge d’anys anteriors i floral del mes de juliol. ??

? ? La Batalla de Flors va ser creada l’any 1891 per Pascual Frígola Ahís Xaemar i Beltrán, Baró de Corts, a semblança del popular festeig del mateix nom que se celebrava a l’estiu a la ciutat de Niça (França). #València va ser la segona ciutat del món i la primera d’Espanya a celebrar-la.

? Tradicionalment, la Batalla de Flors se celebrava el 31 de juliol, l’últim dia del mes, fins que no fa moltes dècades va passar definitivament a fixar-se l’últim diumenge de juliol.

?? Originalment, consistia en una desfilada de carruatges ricament engalanats de plantes i flors per reconeguts floristes locals, des dels quals diverses senyoretes i alguns joves llançaven clavellons com si foren projectils. ? J.C.F.

Deja una respuesta

Tu email nunca se publicará.