És juliol i València ara estaria de festa ?.

La història de la Gran Fira de València va començar l’any 1871. En aquella època els valencians eixien de la ciutat en períodes estivals i tornaven al setembre. Els comerços es van veure afectats i l’Ajuntament de València va programar un calendari festiu per a la ciutat en el mes de juliol amb l’objectiu de celebrar una fira anual i una exposició de tota classe de productes, ja que València es quedava sense ofertes lúdiques. Així, el 21 de juliol de 1871 s’inaugurava la primera Fira de Juliol de València, comptant per a l’ocasió amb un gran conjunt d’activitats com vistoses cavalcades, pavellons, exposicions de plantes i venda de productes en general per a atraure visitants a la ciutat.

La Gran Fira va començar amb cavalcades i exposicions i balls selectes als pavellons instal·lats al passeig de l’Albereda. Anys més tard, en 1886, va arribar el Certamen Internacional de Bandes de Música ?, i en 1891 es va iniciar tot un referent de la fira, la Batalla de Flors ?, que des d’aleshores posa el punt final a les activitats firals. Històricament, la Fira ha sigut un punt de trobada de totes les classes socials, tot i diferenciadament, especialment amb els diversos pavellons firals. També ha sigut un espai festiu on s’han combinat les demostracions esportives de tot tipus, les afirmacions de la identitat valenciana, les exhibicions pirotècniques ?, els diversos gèneres musicals i la popularitat de la fira d’atraccions?.

Deja una respuesta

Tu email nunca se publicará.